Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

söndag 27 juni 2010

Midsommar, härlig sommar

Så var midsommar över för denna gång och det har mestadels varit ljuvligt sommarväder och vet ni, jag törs nästan inte säga det med risk för att låta negativ, sommar solståndet var redan i början på veckan så nu har det vänt och vi går mot vinter.....:-) men först ska vi njuta av några månaders sommar så deppa inte och hösten kan också vara jättekul :-)Midsommarafton, för övrigt Eldas första någonsin, var en lugn och skön tillställning med strålande sol och blå himmel. På dagen var vi¨på det traditionella midsommarfirandet i byn och sånt är perfekta miljöträningstillfällen, lagom mycket folk och lagom stojjigt, det var trevligt trots att vi inte vann tipspromenaden. :-)
Efter firandet åkte vi hem och packade picnic korgen med sallad, kex och ost, jordgubbar förstås och lite smaskigt till hundarna för att sen åka en tur med jeepen som är husses skötebarn,(ja, vi gillar den oxå, otroligt mysigt att åka omkring i den i skog och mark härliga sommardagar, visst är den fin?). Vi åkte till en härlig hage belägen vid en sjö nära oss och intog vår mat på bryggan, mysfaktorn var hög. På midsommardagens eftermiddag åkte vi igen ner till sjön för bad eller egentligen ville vi se om hundarna ville bada. Elda lyckades vi "locka" i lite, hon gillar det även om hon är lite försiktig. Elton brukar gilla det men han blev mer försiktig när Elda stojade runt i strandkanten så han busade mest runt på land så jag lyckades inte fånga honom på någon bra bild, det får bli nästa gång. Härliga badbilder, det är verkligen sommar, och semester om en vecka, tiden går verkligen fort.

Fortsatt trevlig sommar gott folk, ha det gott och var rädda om varandra.
Ps. Glömde ge lägesrapport för Elda, hon är pigg och busig och verkar må bra så det hoppas jag hon fortsätter med nu. Jag vägde henne i torsdags, hon vägde 15,9 kg så växer det gör hon lilla gumman :-)

3 kommentarer:

  1. Vad skönt att Elda är pigg och busig igen!
    Vilken härlig midsommarhelg ni verkar haft, skulle varit drömmen för en flat att vara vid "er" brygga:-)

    SvaraRadera
  2. Åh, en jeep... Vill ha!!! :)

    Det låter som om ni haft en riktig dröm-midsommar! Här hade vi det också trevligt, men det var full fart hela helgen, med gäster, Lisbergsbesök och kalas. Jag hade nog föredragit jordgubbar på bryggan vid sjön. ;)

    Det där med att simma har inte varit Bucks' grej. Faktiskt så lärde han sig inte simma förrän vi gick på hundsim (pool) och då hade han nära-döden-upplevelse de första gångerna. :D Nu badar han GÄRNA, men simmar gör han bara om hans matte kastar i saker. Och då handlar det om att snabbt hämta saken och så upp igen. ;)

    Ha det gott - kramar till er alla.

    SvaraRadera
  3. Härligt att se att det fortsätter åt rätt håll o försök verkligen ta det lugnt o försiktigt nu så inget mer händer. Kram o Trevlig sommar på Er!!

    SvaraRadera