Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

måndag 3 maj 2010

Baloo och kurs

På Valborg träffade vi Baloo igen för lite valpbus. Det är så roligt och se dom leka ihop då dom verkligen är på samma våglängd. Dom är jämngamla, ungefär lika stora, samma typ av hund och verkar gilla samma typ av lek. Dom är valpar så naturligtvis är dom tuffa i leken men samtidigt lagom tuffa, det är aldrig någon som "skriker", dom verkar veta precis hur hårt man får leka, vilka raringar. Elton vill gärna blanda sig in i leken ibland men då blir det lite mycket att ha två valpar som springer "över en" men jag tycker trots allt att han hanterar det bra även om jag får påminna honom lite ibland om hur man uppför sig. Baloos matte tar alltid massor med fina kort så vill ni läsa mer och se lite bilder från valpbuset i fredagseftermiddag, läs på Baloos blogg http://ekuriren.se/bloggar/hundliv, ni kommer inte bli besvikna, jag lovar. :-)

Igår var det dags för valpkurs igen. Den här gången var det skogspromenad med söka godis övningar och inkallning i skogen som gällde. Även om Elda är van vid skogen gillade hon det här, gå i skogen med massor av kompisar, det var svårt i början för då var hon så ivrig och ville fram till eller ikapp alla andra men jag jobbade lite med kontakt en stund sen skötte hon sig kanon lilla gumman. Söka godis tycker hon är kul, det brukar vi göra hem omkring så det var inga svårigheter men även inkallningen gick super, hon var som en virvelvind när hon kom stormande i skogen i sin iver att hitta matte som ropade på henne, mattes duktiga tjej. :-)

Avslutar med en "solig" bild på mattes raringar ute på långpromenad. Vi använder vagnen när vi ska på lite längre promenader, det funkar jättebra faktiskt. Elton brukar normalt inte åka vagn, han både vill och orkar gå långt (Elda vill också men matte bestämmer att man inte får gå hur långt som helst när man är en liten tjej!) men sitter gärna där en stund med Elda när matte vill ta kort på dom tillsammans. :-)

1 kommentar:

  1. Alltså guuud va gulliga de är där i vagnen <3 <3
    Kul att det går så bra på kursen, alltid så nyttigt att träna ihop med andra som störning. Å jo då nu har vi ju börjat läsa "hund"krönikorna i tidningen, mest för att se om det ska stå nåt om er hihihi

    SvaraRadera