Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

söndag 16 maj 2010

Vilken dag - utställningsdebut

Vilken dag vi har haft idag. Elda har haft utställningsdebut 4 mån och 5 dagar gammal på Katrineholms BK. Det var många Aussie där, tror det skulle vara 26 st men tror inte att alla kom, vilket fall var det Aussie den som var mest representerad av alla bruksraser som ställdes ut. I vår ring var Aussien sist och då valpar 4-6 mån skulle starta, så var vi först ut och vi var ensamma. Elda var den enda Aussievalpen. Hon skötte sig så bra, var lugn och trygg, det var inga problem för domaren att känna, klämma och titta på tänder. Hon var så duktig, mattes duktiga tjej. Elda fick slutligen 1:a HP och blev då även BIR valp eftersom hon var ensam. Kritiken Elda fick var jättefin och löd så här: vackert huvud, bra öron, ögon och bett, mycket bra proportioner i kroppen, bra rygg och bröstkorg och mycket bra benstomme, välvinklad, bra färg, valppäls, rör sig bra men bär svansen högt. Eftersom Aussien var sist tog det inte så lång tid innan allt var klart så vi kunde stanna till BIS valp skulle koras, det visar sig då att endast vi var kvar så då får man bli BIS valp också och får en väldans massa priser, tack snälla Katrineholms BK från både Elda och mig.
Det bästa med hela dagen förutom den fina kritiken var att Elda skötte sig så jättebra hela dagen. Hon var lugn och fin trots att det var hundar och människor överallt. Hon är pigg och nyfiken, lätt att få igång om man vill det men händer det inget lägger man sig ned och sover en stund mitt på gräsmattan, vilken tjej, det här var väl inget att hetsa upp sig över! Vi träffade även en till Chess Player hund på utställningen, Chess Player Bunker Hit - Chip var också där med matte och husse, en jättemysig kille som var jättefin, tror att Elda och Chip är kusiner eller nåt. Det gick bra för Chip också, han blev 2:a bästa hane och fick cert, så kul, jättemycket grattis till er. Vilken dag vi hade, ska bli kul att ses igen på kennellägret.

Eldas utställningsdebut söndag den 16 maj, Katrineholms BK


Finaste Elda 18 veckor

5 kommentarer:

  1. Grattis till 1a HP, BIR och BIS finaste Elda!
    Längtar tills på fredag då vi ses!
    Kramar till alla

    SvaraRadera
  2. Åh, massa STORA GRATTIS kramar t syrran!
    Vad skoj d gick så bra på utställningen!!!
    Hälsar Taggen med familj!

    SvaraRadera
  3. Grattis till er stora dag. Anki och kusinerna

    SvaraRadera
  4. Stort Grattis till fina Elda!!
    Kul att få så mycket priser som grädde på moset!

    SvaraRadera
  5. Grattis till utställningsdebuten och många fina priser. Tack även för foton som du skickat, ska lägga ut dem i vår blogg men just nu har jag så mycket att fixa med. Men efter SM så blir det förhoppningsvis lugnare.

    SvaraRadera