Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

söndag 27 mars 2011

LP1 och 2:a plats i klassen

Ja, då kan vi bocka av ett av målen för 2011, vi tog idag vårt LP1, så skönt :-) Tävlingen var på Kungsörs brukshundklubb, inne i deras arena. Det var tänkt att det skulle ha varit ute men då planerna var rena skridskobanan fick det bli inne i hallen istället. Vi har ju tränat ganska mycket inne i hallen så det kändes skönt, det var ingen ny upplevelse på det sättet. Det blev ju tidigt att stiga upp idag också, då vi tappade en timme på att flytta klockan!!! Men vad gör man inte!:-)

Jag tyckte att hon var taggad när vi värmde upp, vi har även tränat mycket ingångar så även den tyckte jag var riktigt bra. Sen blev det lite sämre, hon var lite okoncentrerad under hela programmet. Hon gör det hon ska men jag upplever det som lite lojt, inte riktigt likt henne. Ja, hur gick det då? Vi fick 175,5 p och kom på 2:a plats i klassen av 12 startande. Är inte riktigt nöjd med poängen för att jag vet att vi kan så mycket bättre, hon tappar i koncentration när hon kommer ut på plan, och då missar hon att höra allt så nerdrag i poängen denna gång var för dubbelkommande, jag fick kalla in henne två ggr!!!! Har väl aldrig hänt tidigare! Det var som om hon inte hörde första gången, detsamma var vid uppsittet efter läggande under gång och sånt drar ned poäng :-( Platsliggning gick vilket fall fint, tandvisningen likaså. Linförigheten gick skapligt, trängde lite vid en vänster halt och hade något segt sitt. Men strunt samma, nu är det här historia! :-) Vi har vårt LP1 så nu kan vi släppa en del moment som vi aldrig behöver göra mer :-) Mattes bästaste rödluva med sina fina priser. Så stolt :-) Självklart är jag såååå nööööjd, min fina, fina tjej. Vi fortsätter att jobba på hur vi ska behålla koncentrationen och vara lite mer taggade även på tävling. Hon är ju faktiskt bara drygt 14 månader så vi har ju oceaner av tid på att jobba på koncentration :-) Rom byggdes ju inte heller på en dag! Nu är det tvåan nästa, here we come :-)
Dom hade tyvärr inga LP1 rosetter på plats så den dröjer det lite innan vi får den så det fick bli en tecknad variant på kortet istället! :-)

Här kommer poängen med kommentarer i sin helhet:

Platsliggning 10
Tandvisning 10
Linförighet 8,5 Tränger vänster, sent sitt
Läggande 8,5 Något steg, DK sitt (fick säga sitt två ggr)
Inkallande 7 DK (fick kalla in 2 ggr, såg alert ut men det var som om hon inte hörde, märkligt!)
Ställande 8 Transport, några steg (okoncentrerad, hängde inte med vid starten riktigt)
Apportering 10 Bra
Hopp över hinder 10 Bra
Helhetsintryck 9,5 Något okoncentrerad
Total 175,5

1 kommentar:

  1. Grattis till LP1! Nu är det bara att fortsätta klättra uppåt i klasserna då. :-)

    SvaraRadera