Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

lördag 3 juli 2010

Äntligen semester

Ja, visst lät det väl härligt?*ler* Nu är vi lediga fyra veckor framåt och vi ska bara ha det skönt men det vill väl alla på sin semester.*ler* Vi är nog hemma ganska mycket men vi kommer att packa campersen, (vi är som en stor snigel som tar huset på ryggen och går!)*ler* och dra runt i Sverige en sväng. En campers är som en minihusvagn men man ställer den på pickupens flak istället för att släpa den efter sig som med en husvagn, det blir som en liten husbil och funkar kanon. Men vart ska vi då, ingen aning, det har vi inte bestämt, vi brukar bestämma det ungefär när vi ska åka och vet vart det blir bäst väder*skratt*, väldigt avslappnat, vi har inte ens bestämt när men vi har lite födelsedagar, en agilitytävling, barnvakt till fasters raring, återbesök på Strömsholm mm att ta hänsyn till i början men sen så, ”here we comes”. La förresten ett par spår till mitt lilla ”vilddjur” igår kväll, hennes nos och hjärna behöver aktiveras så att yrvädret kan hålla sig lite lugn.*ler* Den här gången lät jag spåren ligga lite längre och överlag gick det riktigt bra, mycket bättre än sist, stundtals såg det ut som om hon inte hade gjort annat än spårat!*stolt* Först ett kort rakt spår, tog det direkt, gick kanon, noga, lugnt och fint men virrade lite på slutet. Nästa spår det omvända, tog inte spåret klockrent utan virrade runt lite, tog sen spåret och gick kanon genom två vinklar och hittar slutet, vilken tjej. På söndag åker vi och tittar på rassspecialen för Aussie, den vi skulle ha varit med på och ställt ut på. Jag ska försöka ta oss dit lite tidigt så att jag kan titta på lydnaden också, ska bli kul att träffa en massa Aussie och deras mattar och hussar. Vi avslutar med några härliga sommarbilder, ha det gott och hoppas ni alla får en skön sommar.



Ps. Då Elton och jag ska försöka samla ihop nerverna (speciellt matte) och köra ett par agilitylopp här i sommar, ägnar han och jag många korta pass på agilityplan om kvällarna. Gungan är bland annat vårt stora orosmoment, efter att ha sprungit över (för fort alltså) den ett par gånger tycker han den är läskig, vill gärna men det går iiiiinte såååå fort! Men strunt samma, vi kan bara gå ut och göra så bra vi kan och kan matte bara hålla reda på banan så kommer Elton göra allt han kan för att matte ska bli nöjd. *ler* Det värsta som kan hända är att vi blir diskade och värre saker har väl hänt! *skratt*

2 kommentarer:

  1. Det är bra gjort av Elda att spåra nu när det är så varmt. Spåren har nämligen en tendens att liksom torka ur och lätt försvinna när det gassar på det här viset. Kanske var spår nr 2 ner i solen?

    SvaraRadera
  2. Skönt att lilla Elda mår bättre, men jobbigt att hålla så små valpar i styr ;)
    Tyvärr är det ju långt ifrån alla uppfödare som bryr sig t 100% om vilka hundar de avlar på, man hoppas ju på att man gör de tester man kan och sedan tar med sig resultaten in i valet att ta en kull eller låta bli.
    Vad kul att ni kommer t Öland, vi ska ställa Pax där både lör och sön, så då ses vi!
    // Liza, Lotus&Pax

    SvaraRadera