Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

söndag 11 juli 2010

Agilitytävling och Elda 6 mån

Så då var det klart, vår "riktiga" tävlingsdebut i agility med Elton är avklarad, vi har tidigare bara tävlat på vår hemmaklubb. Hur gick det då på årets varmaste dag? Jag är nöjd, riktigt nöjd för att vara debut och minst 30 grader varmt! I hoppklassen nollade vi, tror vi kom på 7:e plats av 35 (tror jag), det är väl inte så dåligt för att vara debut på riktigt? Det var bara farten som ska ökas lite och det kommer nog om vi fortsätter. I agilityklassen gick det kanon tills gungan som låg i mitten ungefär, det var där jag förstod att det kunde bli problem eftersom vi hade problem med det i veckan (under en träning stannade han utan förvaring och ville inte gå en cm till på gungan). När vi har tränat gungan hemma har det gått ok (men sakta)även om det kunde gå fortare. Ja, det blev såklart ett tvärstopp på gungan, han gick inte att rubba så jag fick ta ner gungan och han hoppade av och då är vi ju diskade men vi fortsatte resten. Totalt sett gick det loppet suveränt bra förutom gungan, trots hettan som rådde. Jag är jätte nöjd med vår insats, det finns lite att fila på såklart och hårdträning på gungan men vi gjorde det mesta rätt och jag kom ihåg vägen (min stora skräck att jag skulle springa fel väg).
En bild från Eltons hoppklass.

Det kommer lite fler bilder från tävlingen senare när jag har samlat ihop alla kort. Vi träffade även Eltons halvbror, Aggarps Gustav som är från samma kennel men ett år yngre. Det var superkul att träffa dom och de var jätteduktiga både matte och Gimli som jag tror att han kallas. Jag har inte sett alla kort från tävlingen än men jag hoppas vi har något bra kort på honom som jag kan visa senare. Vi träffade även Eldas mamma Lova med matte Helena, det var också jättekul, både att träffa dom men även att se dom tävla. Vi tog några kort när dom tävlade men även några på mor och dotter tillsammans. Här kommer några av dom. (OBS! Ni ser väl vad lika dom är trots olika färg, notera dom vita strumporna fram, exakt likadana!)



Nu är vi trötta efter en lång dag, nervös, varmt men samtidigt helt underbar. Har redan läst tävlingskalendern för att se när vi kan tävla nästa gång, blodad tand alltså. :-) Vi avslutade den här dagen med bad och Elton gjorde en annan debut, han dök från bryggan :-), han var tydligen taggad idag lillkillen, mattes fina kille, jag är så stolt över dig. Jag höll ju nästan på att glömma förresten, Elda är idag 6 månader, mattes finaste älskade tjej som har varit med på agilitytävlingar hela dagen och skött sig suveränt bra hela dagen, mattes cooling. Grattis finaste tjejen på 6 månaders dagen. Vi avslutar denna fantastiska dag med ett par 6 månaders bilder på Elda. Alla foton i dagens inlägg är tagna av Hanna Nordin.


Tack alla som vi träffat idag och min familj som följde med och hjälpte mig med allt runtomkring, grattis alla våra träningskompisar för att ni var så duktiga idag, nu är vi på gång :-) och Annso för att hon coachar oss så bra. Ha det gott.

5 kommentarer:

  1. Vad kul att det gick så bra på tävlingen! Jag förstår att du fick blodad tand, nu är det ju bara att köra på :)!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att det gick så bra på tävlingen! Nu är det bara att köra på :)!

    SvaraRadera
  3. Kul att ses och synd att ni inte såg Lova i agilityklassen, disk blev det men jag lyckades få ordentlig fart på henne (och mig) i värmen. Det är lätt att bli agilitybiten - har man väl börjat tävla så blir man fast ;) Fina bilder på mor och dotter och härligt att se att Elda precis som sin mor är väldigt trygg och cool i tävlingsmiljöer.
    /Helena

    SvaraRadera
  4. Grattis till fin debut! Så kul att det gick så bra trots värmen.

    SvaraRadera
  5. Grattis va duktiga ni är både matte o Elton!! Kram

    SvaraRadera