Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

onsdag 7 juli 2010

Jag kan simma, jag är inte rädd

Nu är det bevisat på riktigt, Elda kan simma och verkar tycka det är kul, hon blir uppspelt och vill gärna skälla toklottan! I förrgår när vi var och badade på en privat badplats med brygga, trillade hon i två gånger!!! Hur lyckas man med det? Lite ivrig kanske, missbedömer och så plask. Hon såg mest snopen ut men simmade raskt in igen. Idag badade vi på en annan plats där det är en lite större, bredare badplats och nu var det full fart. Elton och Elda hämtade boll och flytande apport, helst samma eller simmade bara ut ändå. Dom verkade ha störtkul även om Elton ibland blir rädd att Elda ska dränka honom! Lilla gubben. :-) Elda har hittat på en ny badteknik, man springer ut så långt man kan sen tar man ett jättehopp framåt(med plask) och startar att simma, det ser för kul ut. Kul hade vi vilket fall allihopa men det gällde att hålla sig en bit ifrån speciellt Elda för annars simmade hon på en och nästan dränker en. :-)

Dagen(kvällen) avslutades med lite lydnadsträning på klubben, det är alltid kul att träna lite med andra. Hon sköter sig kanon, lite ofokuserad i början så platsliggningen gick inte alls men sen så skärpte vi till oss och tränade fotgående där hon har en superfin kontakt, lite stå och ligg för att avsluta med ett par inkallningar som går väldigt bra. Det absolut bästa är en härlig attityd, fokus och koncentration för det mesta trots att det är hundar runt omkring oss. Hon är så härlig att jobba med min lilla skatt och kvicksilver.

Igår var det agilityträning med Elton förresten, det har jag glömt att skriva om. Vi byggde en bana som alla körde en i taget så fick man hjälp där man körde fast eller där det fanns förbättrings potential. Först gången gick det kasst, men de andra gångerna så gick det bättre. Lite sakta på gungan men det går framåt ändå. Jag har två stora problem inför söndagen, att jag glömmer banan och att prognosen är varmt, väldigt varmt! Vid såna temperaturer brukar inte Elton vilja gå från gården ens, än mindre köra Agility! *suck* Det går som det går och vi får de det som lärande.

PS. Tyvärr inga foton denna gång, glömde ta med kamera till baden och på träningar har jag aldrig kamera med, får nog leja någon att fota oss då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar