Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

lördag 17 april 2010

Kompisen Baloo


Idag var det lek med kompisen Baloo som stod på tur. Baloo är en Tervuren valp som är lika gammal som Elda (ja, egentligen en dag yngre) och bor ute i skogen nära oss.(hmm, nära kanske beror på hur man räknar, på landet är alla grannar och man har nära även om dom bor flera km bort längs grusvägen:-) ) Baloo och Elda har jättekul tillsammans, dom är jämbördiga, ungefär lika stora, busar runt och verkar gilla varandra.

Det börjar alltid med att Baloo är ovanpå Elda eller jagar henne runt för att efter en stund vara det omvända och Elda låter som en tiger, hon är en riktig tuffing vår tjej. Efter bus och stoj så avslutade vi träffen med en "lugn" stund där vi satt tillsammans i gräset och krävde av våra "ulltussar" att man låg lugnt och fint och det klarade dom riktigt bra, lite övertalning bara, dom var för goa. Naturligtvis var även Elton med men han tyckte nog att dom var jobbiga och lät dom för det mesta hållas och strosade runt lite för sig själv. Rätt som det var kunde han komma inhoppande på Baloos rygg, som om han tyckte att Elda behövde hjälp men mest lät han dom "små" hållas. (Med betoning på små, dom är snart 14 veckor båda två men minst 10 cm högre än Elton redan och ett par kg tyngre och mer ska det bli, det är inte lätt att vara liten och bli omväxt sådär :-) lilla gubben )


Vill ni läsa mer om Baloo eller se lite mer bilder från Baloo och Eldas lek kan ni besöka Baloos blogg. Jag vet att det finns lite bilder på Elda där. Här är länken: http://ekuriren.se/bloggar/hundliv Bloggen rekommenderas, det är kul läsning och mycket fina kort.


Framåt kvällen gick vi en skön långpromenad vid Hjälmaren men då fick det bli vagn för Elda stora delar då hon varken ska eller kan gå långt. Ja, ni läste rätt, jag har köpt en form av cykelvagn till Elda och den funkar verkligen jättebra, jag är så nöjd och faktisk börja även Elda gilla den men visst är den väl fin? :-)

Imorgon är det dags för valpkurs igen, det ser vi fram emot, ha det gott.

1 kommentar:

  1. Vilken lyxbrud, som har en egen "prinsessvagn"! :)

    Men du, så söt han är Baloo. Min briardtiks första stora kärlek var just en terv-hane. Han var jämngammal med henne och de träffades första gången på vardagslydnadskursen. Och det var kärlek vid första ögonkastet från båda två. De såg inga andra än varandra på kursen. Sedan träffades de inte på ett tag, nästan två år, faktiskt (familjen fick tvåbenta valpar och var på klubben mera på dagtid). Jag trodde nog att det skulle vara "glömt", men tji fick jag; vi kom till kursen och där stod HAN - med Xsitas ögon. Kärleken var absolut inte glömt - den hade inte ens rostat det allra minsta. Det var nästan så att de kröp ur skinnet båda två. Helt ljuvligt att se! <3
    Hoppas att Elda får en minst lika bra relation med Baloo som Xsita haft med sin terv.

    Nej, dags för sängen. I morgon ska vi ut i skogen och träna sök och det kan ju vara trevligt att inte somna som figurant. ;)

    Kramar till er alla!

    SvaraRadera