Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

söndag 31 oktober 2010

En vecka igen....

Men så har det gått en vecka igen utan bloggande, är nog inte så bra på det här med bloggande :-( Det är trist med höst och vinter eftersom man inte kan träna ute så mycket som man vill, åtminstone inte i dagsljus. Det blir lite träning hemma i halvmörkret om kvällarna också eller egentligen under några lampor men det blir ändå inte samma som i dagsljus men bättre än inget, det funkar i alla fall. Det positiva är att vi har nu bokat lite tider i den nya hallen i Kungsör så vi kommer att vara där ca en gång i veckan under vintern och träna agility och då kan man ju även träna lite lydnad, det kommer att bli kanon. *ler*

Helgen har gått i hundarnas tecken (hmm är det något annat *ler*)igen. Vi arrangerade en träningstävling i agility under lördagen så då blev det lite tävlingsträning, det var superkul och gick skapligt. Det var en klass 2 bana så det var lite svårare än vad vi är vana vid men funkade efter lite träning, kul var det vilket fall. Efteråt fick även Elda träna lite på kontaktfältshindren, balansen går jättebra, hon är så duktig. När agilityn pågick, när largehundarna körde, tränade vi även lite lydnad, la en platsliggning i röran och passade på att be några titta på Eldas tänder. Sammantaget hade vi ett riktigt bra träningspass med bra störning och det gick riktigt bra, hon har bra fokus och bryr sig inte om att det är stökigt runt omkring oss. Fina tjejen. Eftermiddagen ägnade vi åt att tillsammans med vårt agilitygäng titta på filmerna från tävlingarna vi har tävlat under den här säsongen. Otroligt bra sätt att se vad man gör för fel, vad man kan göra bättre för att det ska gå ännu bättre, kul. Väl hemma blev det sen en skön promenad, jag, M och våra fyrfotingar och dusch för Elda som skulle på utställning söndag.

Eldas mamma Lova på samma tävling som Eltons debut i juli.

Så var det utställning idag söndag för Elda. En inofficiell utställning i Köping som jag ville åka på utav två själ. Kompisarna Ribe och Rani skulle ställas så varför inte följa med men främst av allt, jag ville få chansen att ställa henne på en utställning som är inne i en lokal och få den träningen. Hur gick det då? Elda var enda Aussien och skulle visas först i ringen 9.00! Elda skötte sig kanon på alla sätt och hon fick jättefin kritik även om hon "bara" fick en 1:a, domaren ville inte ge henne ett HP idag då hon inte tyckte att pälsen var i den bästa formen! Hon har fällt ganska mycket på sistone så hon har som en bred rand längs ryggraden som är de solblekta lite längre håren medans sidorna är mörkare mer ullig, inte så långt hår. Det var vilket fall det som domaren anmärkte på och gjorde att hon inte fick ett HP.
Kritiken löd: Bra storlek, bra proportioner i kropp, feminint huvud, korrekt bett, tillräckligt bröst för åldern, ordinärt vinklad, päls ej i bästa kondition för dagen, rör sig med bra steg, trevligt sätt och temperament.
Båda kompisarna fick 1:a med HP men kom sist i gruppfinalerna MEN Ribe som även gick till BIS veteran vann den, jättegrattis till båda kompisarna, dom var båda så jätteduktiga. Jag är jättenöjd med dagen, Elda är finaste, finaste tjejen, hon skötte sig kanon och vi fick även till några små träningstillfällen inne i stojet, något hon klarade suveränt. Även Elton var med idag som "maskot", även han är hur cool som helst att ha med sig trots att det är stojigt och rörigt. Jag är så stolt över mina finaste ulltussar, ni är så duktiga. <3 <3 Ulltussarna tillsammans när Eldas päls fortfarande var lång på sidorna......

1 kommentar:

  1. Hej, vi är allt inne och läser hos er även om vi inte alltid lämnar ngt spår efter oss :) Nej, blogga har du kanske märkt att det är fler som har svårt att få till. Har helt enkelt inte tiden, utan numera blir det mest Facebook. Härlig bild på Lova :) Lova har skadat tramdynan så just nu är det hundsko på som gäller. Ha det så bra!
    //Helena

    SvaraRadera