Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

måndag 20 juni 2011

Kennelläger

Men kors i taket, två inlägg samma dag, hur kan det vara möjligt? :-) Sitter man på ett tåg på väg ned till Göteborg i jobbet så blir det lite tid över så här på kvällskvisten. I fredags morgon så packade vi bilen full med packning, hundar, barn med pojkvän, husse och jag själv, det hörs hur fullt det var va? :-) Men det funkade bra, hundarna fick sitta med sele och bälte men det fungerar bra. Vi styrde sen kosan mot västkusten och Backamo utanför Lilla Edet där årets kennelläger skulle vara (vi var där även förra året), ett jättebra ställe för sådana här aktiviteter.Vi kom fram vid lunchtid, fikade med dom som redan var där eller kom ungefär som vi innan vi flyttade in i våra två rum vi hade. Eftermiddagen fortsatte med hundträning, uppletande i skogen, lite lydnad och agility på planerna utanför där vi bor. Det var kul och fungerade bra trots störning av aussies både här och där, nära och långt bort. :-) Vädret var varierat men det kom lite regn fram och tillbaka. Framåt kvällen var det gemensam middag på det närliggande cafet som sen följdes av mycket prat om MH och MT tester då en rutinerad MH/MT domare besökte oss och pratade om vad man testar, hur, varför, vad man ser, vill se och helst inte vill se. Riktigt bra diskussioner, bra och intressant information, en riktigt bra kväll som naturligtvis avslutades med en massa "tjöt", det hörs när 25-30 personer samlas och alla pratar hund högt och lågt, sååå kul.

Lördag morgon var det samling för gemensam avfärd till Arboskogen där vi skulle titta på diverse tester på moment från MT som hundar som redan gjort det gjorde det igen och vi diskuterade sen vad vi såg, det var bl.a. Släden som visades. Även kampstocken testades och här testade Elda och de flesta av hennes syskon den och de visade att kamp det gillas och domaren berättade för oss att våra "små" hade ett bra bitande med hela munnen, duktiga operor*stolt*. Vi hade en superfin dag med strålande bra väder, intressanta observationer på många hundar, bra träning som vi avslutade med platsliggning utan och med skott, Elda var med på båda(men låg lite bredvid på skotten då vi inte testat det förut) och skötte sig kanon, mattes fina, fina tjej. Tillbaka till Backamo för kullkamp och grillning blev det sen och då hittade även regnet tillbaka och knotten följde nog med från skogen........Ja kullkampen var det då, kull åtta, vår kull alltså vann förra året så vi kände pressen men vi klarade pressen, vi vann även detta året, bästaste operor med flock, vad ni var bra :-) Kvällen blev sen, massor av prat, skratt och trevlig samvaro, vad jag tycker att det här är kul :-)

Söndagen vaknade vi till spöregn som kom och gick men med rätt kläder så var det inget problem även om det såklart är roligare med sol :-) Barbro visade rallylydnad så det testade vi, fortsatte med lydnadsträning. Elda med systrarna Ninja och Freja avslutade med budföring mellan olika "mattar", platsliggning och sitt i grupp, duktiga tjejer :-) Självklart hann vi med att både fika och äta gemensamt allihopa på Cafet mellan träningarna oxå. På eftermiddagen var det dags för hemförd, trötta och nöjda efter en härlig helg på Västkusten, vi längtar redan tills nästa år:-) Tack alla för att ni gjorde den här helgen till ännu en kul upplevelse att minnas. Återkommer med bilder vid ett annat tillfälle då kameran inte är med nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar