Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

lördag 8 januari 2011

Ledigheter går fort

Oj vad helger går fort, var ledig fem dagar i sträck och redan har fyra gått! Men det har varit sköna dagar med både långa hundpromenader och lite träning med Elda. Igår tränade vi lite ute på gårdsplanen (tack bästaste hussen som plogar åt oss så bra hela tiden)Det blev lite momentträning för rutan och ställande(vid inkallning), husse och Elton fick agera störning och lite länkning av moment blev det också.

Under fredags eftermiddagen åkte vi in till stan, vi hade några ärenden att göra och passade samtidigt på att fika på stans nya hundcafe. Vi möttes i dörren av ett par chihuahua som skällde ut oss. Det såg rätt roligt ut att studera Elda som kliver innanför dörren, blir utskälld av småhundarna och hon står där och vrider lite på huvudet, tittar på mig och tillbaka på hundarna, det var som hon försökte fundera ut vad som var problemet, varför skäller dom på oss? Hussen till dom små bjäbbisarna var imponerad av Elda (men jag undrar vad han hade väntat sig, skulle hon vara stökig för att hon är stor, eller?)hon var minsann den snällaste hund han träffat!! :-)
Coola Elda, även Elton var med men han ignorera dom men vi tog snabbt förbi honom då han inte är förtjust i att bli utskälld. Vi hade mysigt vilket fall, gott fika och kul att få ta med sig hundarna även på fik, bra initiativ = gillar. Vi passade på att ta en stadspromenad också då äldsta sonen vinkades av vid tåget(tillbaka till Lund) och såna(tåg alltså) träffar vi inte på så ofta men tåg är väl inge konstiga, inte om man frågar Elda vilket fall! Härliga trygga tjej!


Lördag kväll åkte vi in och klättrade lite i vår hall, perfekt att vara där en lördagkväll, ingen annan är där så hundarna fick busa runt och liiiite träning blev det även för dom. Vi hade skoj med lite trix (rulla bla) och gjorde även en första krypövning(vi har så bra underlag där, det är perfekt för sådana övningar). Imorgon eftermiddag väntar seminarium för Maria Hagström, utan hund, det ska bli skoj, hon är fantastisk att lyssna på så det ser man fram emot.

Jag höll ju nästan på att glömma, grattis till "bästaste" syrran Ninja som ställdes på MyDog i juniorklassen med 1:a som resultat och 3:a i kk, vi är så stolta över finaste syrran. Visst är dom lite lika tjejerna? Kortet har jag fått från Eldas kennel, tack snälla Marie för alla fina bilder.

Avslutar med en bild på Elton, gillar den bilden, vilket fokus och jag vet vad han tittar på, när Elda och jag tränar........

1 kommentar:

  1. Du är så himla duktig med dina hundar! Det ser så trevligt ut när ni tränar, Elda har så fin attityd hela tiden. / Ylva

    SvaraRadera