Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

torsdag 9 september 2010

Lydnadsträning och veckans kurs

Det är väl sjutton vad det är svårt att få till lite tid för att blogga men livet pågår hela tiden och det är väldigt lite utav den tiden som är framför datorn och det är väl sunt i sig. :-) Elda och jag fortsätter att jobba framåt sakta men säkert och vi tränar bla på de övningar som jag fick från Maria och det är otroligt att se att det förbättrar det man vill, än en gång, Maria är en fantastisk hundtränare. Vi jobbar med alla momenten i Lk1 (och lite till :-) )och det är egentligen inget av momenten som är ett problem, det är mest finlir för att få de stabilare och bättre MEN det vi även försöker väva in i allt vi gör är att ofta även träna tävlingsmässigt på olika sätt och att länka ihop moment för att få uthållighet. Jag vill att Elda ska veta att vi fortsätter jobba till jag säger något annat och ibland kommer en belöning snabbt och ibland tar det lite längre tid MEN ett kan man vara säker på, ATT belöningen kommer om man jobbar på. En av de viktigaste sakerna som jag även försöker prägla all vår träning med, vi ska ha roligt tillsammans och har vi det kommer det att märkas när vi tävlar oavsett vad vi tävlar.

Kursen igår blev en bekräftelse på flera saker, bl a vikten av "träna för tävling", Elda reagerade på att en man kommenderar oss högt och ljudligt, kommendering är hon van vid men inte på det här sättet och inte av en man så vid inkallningen ställde hon sig upp och när jag kallade sprang hon fort, fort till mig men i en vid båge och in från fel sida, den situationen behöver tränas mer. Jag fick även ytterligare bekräftelse på att ”stå” inte sitter ordentligt, blandas ihop med läggande så det måste befästas bättre(kom fram redan på Marias kurs). Det var vilket fall en duktig tjej som försökte hela tiden, är man "ny" på dagis får man vara trött och inte på topp i koncentrationen hela tiden, som Maria sa: man kan köpa att allt inte är perfekt i momentet någon gång om bara attityden är rätt.

Idag har vi bara tagit det lugnt hemma, en skön promenad där hundarna hade race på gärdena som är nyslagna, dom hade grymt kul men för Eldas del blev det duschen när vi kom hem, hon hittade ett "fint" dike också :-) att bada i......Elton var lite mer sansad, det räckte med att duscha hans fötter :-)

Helgen är fullbokad som alltid, känns det som just nu (pust, oktober blir bättre) På lördag har vi familjedag på vår hundklubb så alla ni som läser det här som bor nära, titta in, det kommer att bli en massa kul saker att titta på. Tiden för familjedagen är 10.00-15.00, kom vetja och gör oss sällskap. På söndag ska vi prova på att valla, Aussieklubben arrangerar en kurs för prova på vallning, det ser jag fram emot. Ska bli kul att testa och få se hur Elda reagerar på det, vi är båda gröna på det här med vallning. Den enda nackdelen är att det är 28 mil bort men det får vi ta.

1 kommentar:

  1. Kul att ni ska prova att valla - är hon lik morsan så kommer ni få det svettigt i fårhagen ;)

    SvaraRadera