Livet med Elton och Elda, ett stort äventyr med så mycket lycka.

torsdag 30 december 2010

Träning och Gott Nytt År


Vi avslutade det gamla året med ett träningspass i Kungsörshallen (ja, jag vet att det är en dag imorgon också innan året tar slut, men det är nästan slut....) Vi var faktiskt där tisdag kväll också på medlemskvällen (öppet för medlemmar så man droppar bara in) och det var kul att se hur träningen skulle funka då det är fler än vår lilla träningsgrupp på ett mindre utrymme, det var både nya människor och hundar där, det gick vilket fall väldigt bra. Hon gör det hon ska, hon är lös, man kan busa vid belöning och ha fokus när man tränar något moment. Det man kan se är att hon tappar något i koncentration ibland men det funkar riktigt bra, mattes duktiga tjej. Idag var vi bara vår lilla träningsgrupp och det är ju "polarna" så dom påverkar inte koncentrationen alls eller i alla fall väldigt lite då dom känner varandra så bra.

Vi slipade mer på fritt följ idag, vill inte ha några "tapp" och hon blir gärna lite ivrig och på vid träning inne i hallen men det gick riktigt bra idag, idag fick vi även till 2:ans hopp (och appellens) riktigt bra, poletten verkade ha trillat ned(åtminstone idag :-) ) vad det gäller att hoppa ifrån mig, sitt och hoppa tillbaka, duktiga fina tjejen. Det blev även lite fortsatt budföringsträning och lek/kamp med Lisa som hon inte kampat med tidigare och det gick kanon, hon verkar gilla det och springer fort emellan oss, fina rödluvan *ler*. Vi hann även med lite träning på gungan för Elton, han gillar inte den i hallen, han vill så gärna, springer gärna dit men tar den vääääldigt sakta, men vi fortsätter nöta, nöta och belöna. Totalt sett ett bra och kul träningspass, alla tjejerna (Elda och träningskompisarna Rani, Röja och Ribe) är så duktiga, det är kul att träna tillsammans och titta på dom. Nästa pass i hallen blir på trettondags afton så tills dess blir det träning ute i snön :-), men det funkar ju det också.

Nu är det snart ett nytt år med nya möjligheter, ett år jag ser fram emot då det är så mycket kul vi ska göra då. Elda har snart sin första födelsedag, hon ska röntgas, vi har ett MH att se fram emot i vår och förstås ett nytt kenneläger (och det är superskoj) innan dess hoppas jag vi har tävlat lite, jag har spanat in hur tävlingskalendern ser ut så jag vet möjligheterna :-) men framförallt, jag ser fram emot ett nytt fantastisk år med Elda och Elton och allt kul vi ska ha.
Gott Nytt År nu alla kära vänner, nu kör vi så det ryker och bara har skoj :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar